17 мая 2013 г., 20:35

Череши 

  Поэзия » Пейзажная
450 0 2

В малкото градче на края на света,

непознато дори на местни хора,

има една къща стара, много цветя

и една крива череша на двора.

 

Първите слънчеви лъчи огряват

високите клони на дървото криво,

узрелите ранни череши успяват

пак да мамят всичко живо.

 

Червенеят се в листа зелени,

черешите се ядат до насита,

дървото посреща лица засмени –

от плодовете до земята свито.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??