май 2014 Румяна Славова
Алени! Пурпурно огнени!
Като протегнати горещи длани;
като кървави рани;
като следи от страстни целувки
върху порцеланова кожа...
И сякаш полето женска снага е
под кадифе от страст трептящо!
Като свещици от Бог запалени
в чест на любовта ми!
Като рокли развихрени
на кубински танцьорки;
като плащове
на тореадори испански...
И сякаш море развълнувано
от лава пламтяща!
Като малки горящи слънца-
сестри на слънцето жарко;
като разтворени устни
за нектар любовен жадни;
като рубинени сълзи
между осилови клепки...
До сърцето си клето
ги притиснат - да сгреят!
Но щом узнаха,
че мен не обичаш,
червените макове
между белите пръсти
своите чашки наведоха скръбно
и в миг почерняха!
© Румяна Славова Все права защищены