13 июн. 2020 г., 06:02

Червеното безумно ти отива 

  Поэзия
769 2 11

Червеното безумно ти отива –

такава роза, кой ли е видял?

По тялото ти багрите разливат,

усещане за страст сред огън цял.

 

Червеното разгаря те неволно,

превръща те в жарава, в топлина.

Докосването, тръпнещо–фриволно

избухва в незатихваща заря.

 

Червеното те прави да си дива –

стихия разярена в луд екстаз.

Мираж ли си? Ти толкоз си красива,

изгарям във пожара – твойта власт!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??