27 июн. 2016 г., 11:26  

Честит да си 

  Поэзия
694 1 5

Каквото и да кажем, ще е малко,
че дух фолклорен влязъл е във теб.
Изминал е пътеките - весталки
на бит чутовен, чак от памтивек.

И музиката с ритъма напевен
извайвали са чистата душа.
Наследник на народ избрано древен,
родил си се... на славната земя.

Изпратен си със мисия съдбовна-
да учиш хората на вяра, тук,
делата да въздаваш безусловно
и палиш огън с българския дух.

Живот да влагаш в танци самобитни,
чрез стъпките да пръскаш светлина,
с магията на думи колоритни
да рипат непокорните сърца.

Бъди ни здрав! Та дълго, неуморно
да вееш хороводния байряк.
Честит да си, а всички ний сговорно
ще тропкаме след тебе със мерак.

© Таня Мезева Все права защищены

Наречено за един истински българин, посветил се да поддържа огъня на народното творество и да го предава чрез танците на хората, които обичат форклора.
 

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??