Чичо Гошо на зъболекар!
С ококорени очи
и със зинала уста
Гошо почна да квичи
и да рита с крака!
Кашля - нещо се задави!
Чудя се защо го прави?
Отговорът беше прост -
на зъболекарят е гост!
Преди седмица във хола
бързаше за среща в мола,
да се види със Благой...
спъна се в килима той!
Полетя като ракета
и събори две пердета.
Закова глава в ръба -
ох, разцепи си зъба!
С триста зора се накани
да лекува свойте рани.
Доктор Пешо посети
и на стола той седи.
Зъболекарят го плаши
като бърка разни каши.
Със машинката бръмчи -
Гошо почна да бучи.
Пешо бръкна му в устата -
Гошо дръпна си главата.
Пробва се да му избяга,
да надвие тоз мъжага...
"Предпочитам бой с тояга
или среща с Баба Яга!"
Свиваше се Гошо в страх
да не получи як пердах!
Чичото се заоглежда диво,
Пешо хилеше се мълчаливо -
в очите му със лампа блесна
и по бузата го плесна!
Заболя го Гошо много.
Пешо го изгледа строго -
с гордост вирнал е иглата:
"Тъкмо почва веселбата!"
И в устата зачовърка,
зъбите усърдно търка.
Ала Гошо пак се бори -
продължаваше да спори!
От упойката му се догади.
Пешо клещи пък извади.
Гошо в ужаса си кресна -
зъболекарят се стресна...
Дръпна си ръката вяло:
"Т'ва е всичко, като цяло!" -
между клещите стоеше зъб,
Гошо се почувства тъп.
И на следващия ден,
като че е Супермен,
заразказва на Благой:
"Аз съм истински герой!"
"Всичко мина тъй чудесно!
Болен зъб - това е лесно!"
Но в последния момент
блъсна някакъв студент!
Озова се на земята
като тресна си устата...
Ето, пак го заболяло!
"Хайде всичко отначало!"
© Y. Panda Все права защищены