1.11.2011 г., 18:42 ч.

Чичо Гошо на зъболекар 

  Поезия » Хумористична
1904 0 2

Чичо Гошо на зъболекар!

 

С ококорени очи

и със зинала уста

Гошо почна да квичи

и да рита с крака!

 

Кашля - нещо се задави!

Чудя се защо го прави?

Отговорът беше прост - 

на зъболекарят е гост!

 

Преди седмица във хола

бързаше за среща в мола,

да се види със Благой...

спъна се в килима той!

 

Полетя като ракета

и събори две пердета.

Закова глава в ръба - 

ох, разцепи си зъба!

 

С триста зора се накани

да лекува свойте рани.

Доктор Пешо посети

и на стола той седи.

 

Зъболекарят го плаши

като бърка разни каши.

Със машинката бръмчи - 

Гошо почна да бучи.

 

Пешо бръкна му в устата - 

Гошо дръпна си главата.

Пробва се да му избяга,

да надвие тоз мъжага...

 

"Предпочитам бой с тояга

или среща с Баба Яга!"

Свиваше се Гошо в страх

да не получи як пердах!

 

Чичото се заоглежда диво,

Пешо хилеше се мълчаливо - 

в очите му със лампа блесна

и по бузата го плесна!

 

Заболя го Гошо много.

Пешо го изгледа строго - 

с гордост вирнал е иглата:

"Тъкмо почва веселбата!"

 

И в устата зачовърка,

зъбите усърдно търка.

Ала Гошо пак се бори - 

продължаваше да спори!

 

От упойката му се догади.

Пешо клещи пък извади.

Гошо в ужаса си кресна - 

зъболекарят се стресна...

 

Дръпна си ръката вяло:

"Т'ва е всичко, като цяло!" - 

между клещите стоеше зъб,

Гошо се почувства тъп.

 

И на следващия ден,

като че е Супермен,

заразказва на Благой:

"Аз съм истински герой!"

 

"Всичко мина тъй чудесно!

Болен зъб - това е лесно!"

Но в последния момент

блъсна някакъв студент!

 

Озова се на земята

като тресна си устата...

Ето, пак го заболяло!

"Хайде всичко отначало!"

 

 

 

 

© Y. Panda Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??