5 мар. 2014 г., 13:51

Чужди грехове изкупвам 

  Поэзия
489 0 3

Ето ме пак на Гише „Грехове“:
„За грехове, доброволно, наминах!
Да ги изкупя - дългът ме зове,
даже да бъдат и цяла купчина.

Знаете, казвате, че не са мои?
Нищо. Поемам ги всичките карго!
Няма да смятаме чий грях, на кой е.
Нека е рошава, щом ще е гарга!

Тъкмо, че няма да имам и време,
някакви свои да случа накрая.
Ще ги изкупя и няма проблеми!
( Иначе, трупат се с лихвите - зная.)

Ето, и кръста на рамо си нося!
Влача го тук, та дано Ви докажа -
аз съм човекът, склонен на босо,
с чуждите грешки през тръни да гази.

Моля Ви, смея ли да се преструвам?
Просто е видно - ще страдам и пея!
Нищо, че вследствие на изкупуване,
няма да има кога да живея.“


Радост Даскалова

© Радост Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??