8 сент. 2013 г., 11:53

Циганско лято 

  Поэзия
997 0 14

Някой зимен ден, някога -

щом настъпи годината,

ще отпраша към лятото

със калинки в косите си.

Ще ми махне пазарчето.

Ще нагазя в копривата.

И ще сея глухарчета.

И ще пея фалшиво...

Ще пораснат листата

във къдрици на кестени.

Някой все ще ме чака –

със вода, хляб и вестници.

Ще отвори вратата

на небесната къща.

Аз ще тръгна нататък

без да ща да се връщам.

Ще затихнат градинките.

Едно циганско лято

ще си вземе калинките

и ще скъса листата.

© Елена Биларева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??