По-волна си от морската вълна -
що идва да лудува с ветровете!...
Ти крехка си, а хукваш към света -
аз трябва да те пазя, мое цвете!...
Не огън сгряващ - цял вулкан си ти -
изригваш и заливаш всичко с лава,
поискаш ли, и в двете ти очи
сиянието звездно засиява!...
По-слънчева от слънчев водопад,
по-палава от вятър в планината,
родена си да имаш тоя свят,
а името ти знак е на съдбата!
© Ваня Йотова Все права защищены