21 нояб. 2023 г., 19:36

Цяла 

  Поэзия » Любовная
130 0 3

 

 

Омръзна ми да гоня бури,

да връзвам тихо ветрове,

до тебе тихо ще замлъкна,

в ръцете ти, във двете ти ръце!

 

Ще си мълча насреща, няма да заспивам,

ще те докосвам с пръсти, като миг…

До тебе тихо ще притихна!

Уморена от толкова дъжд…

 

И днес съм тук! Пред тебе босонога!

Забравих бурята, дъжда…

Най-чаканите приказки,

на тебе тихо ще шептя!

 

Уморих се да преследвам ветрове,

да събирам сънища неизживени…

В ръцете ти, във двете ти ръце – 

ще бъда истинска…и ЦЯЛА!

 

Диана Димитрова

20.11.2023г.

© Диана Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??