7 июл. 2014 г., 19:24

Църквата да се феминизира 

  Поэзия » Гражданская
461 0 1
 
Дали ние криво му се молим,
или Господ криво ни разбира,
та молитвите ни игнорира?

Може би човека ненавижда
или сам не знае какво прави:
някъде от суша ще измреме,
другаде в порой ще ни издави!

Мислих - и ми светна изведнъж:
Бог нали не е жена, а мъж?

Ако Господ на Адам прилича,
значи той жените ще обича.
А ако жените обожава,
и молбите им ще изпълнява!

Но тогава изход се намира -
църквата да се феминизира!

Вместо пòпове – да са попитки!

И молебените да ги правят
не брадатите митрополити,
а митрополитки с дълги плитки!

Знамената да се освещават
не от беловеждите владици,
а от манекенки–хубавици!

А пък колко ли ще му хареса,
ако и на папския престол,
вместо папа,
сложат за папеса
някоя красива поетеса!

Мисля, че във някоя държава,
все ще се намери и такава!

И тогава Бог над този свят
ще излива щедра благодат!

И планетата ще хубавее,
всичко в нея ще цъфти и зрее,
и ще благоденства цял народ!

Аз изрекох своята идея.
А сега е църквата на ход!



© Ангел Чортов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??