24 мар. 2022 г., 21:40

Цървул 

  Поэзия
166 0 0

/Рецепта-Стоичков/
Трудесет години един цървул
киснали го в оцет.
От промянта се надул
и цъфнал най-отпред.
Със цвят гумен и кирлив
менкан партиен член:
лигав, хлъзгав, миризлив
специално за властта роден.
И така цървула дал-взел...
лъже, маже и не му дреме
и глутницата си той повел
из демократичните промени
куцо, кьораво, сакато
от народните ахмаци
няма зима, няма лято
лапат, смучат нашите „юнаци“.
А живота си тече, тече,
колко щеш кал и тиня
беднее народа и злобата си бере
и се надява на европейска милостиня
Но... алчността е порок за всички
няма почивен ден... не съм чул
ние сме вечните пчелички
на политическия елит - ЦАРвул
Вечно с цвят гумен и кирлив,
менкан партиен член:
лигав, хлъзгав, миризлив
от народна власт и „любов“ роден!

© Дамян Балев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??