едно хлапе се мокри на чешмата
говори с Господ
на езика
на играчките
дъждът по миглите му наедрява
на плитки
плитки
плитки
стъпки
ще го сбере южнякът
ветровете
във детските души живеят кратко
пукнатините в малките обувки
докарват бръчки на снега
и папагали
наполовина откровени папагали
наполовина достоверни папагали
безумно шарени
в единия си цвят
безкрайно южни
като хасковска тераса
и златни
като северните букви
в които се преражда всеки вятър
© Ди Все права защищены