3 авг. 2010 г., 22:45

Да бъдеш истински 

  Поэзия » Любовная
625 0 1

Какво иска човекът? - това е въпросът.
Какво търси, какво очаква, за какво мечтае.
Дали сигурността с панделка иска 
или се бори с вятъра докрай.
Какво иска човекът? - това е въпросът.
Дали светът за него е стая 
или себе си търси в безкрая.
Какво иска човекът...
Да съществува в бетонов свят -
с отровна храна и парников кръговрат -
или да е жив, изпълнен с любов,
от която истински да е щастлив.
Истинското щастие не се доставя, 
нито пък може да се отнеме.
Истинското щастие ни намира и остава в нас.
Ако и ние самите сме истински.

 

© Петя Ченкина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??