Как се описва толкова болка?
Болка, която ти спира дъха.
Болка, която измъчва те толкова,
че в нея изчезва напълно света
и с нея започват и свършват минутите,
и с нея отново във мрака крещиш?
Как се описва такава агония,
в която не можеш да дишаш и спиш?
И всичко е просто колкото-толкова,
лежиш обездвижен, а подът е твърд...
И как се описва човекът зад болката?
Този, когото обичаш до смърт.
© Мариета Караджова Все права защищены