24 сент. 2017 г., 08:34

Да не са ти ỳроки, дете!... 

  Поэзия
300 1 4

Ти си прекрасно дете! –
С поглед – жарàвноглъбѝнен!
Прелестно ти си дете –
в свят бездухòвнопустѝнен...

 

Ти си прекрасно дете –
с лик – висинѝте разстѝлащ!
Прелестно ти си дете –
с взор – небесата окрилящ!

 

Ти си прекрасно дете! –
Святост от теб избуява!
Прелестно ти си дете! –
Ведрост, която съгрява!

 

Ти си прекрасно дете! –
Пòривен сърцепленѝтел!
Прелестно ти си дете
и на копнежи – обител!...

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??