20 февр. 2024 г., 08:57

Да сме наясно 

  Поэзия » Другая
102 0 0

Преди да се отъждествите със съдии

и да решавате съдбата ни,

поне ръцете си измийте,

че малко са изцапани.

 

Преди да се вживеете като палачи

и брадвата да си наточите,

в обувките ни влезте да покрачите,

с тях изкачете ешафода.

 

Преди да си повярвате, че сте гробари,

преди съвсем да ни отпишете, 

преди да почнете да ни заравяте, 

се вижте вие дали дишате.

 

И за финал, да сме съвсем наясно,

със него се обичаме

и се разбираме прекрасно,

пък вие го отричайте...

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??