Силистра е знай,
мой бащин край,
там се родих
и мляко вкусих.
Плевен е знай
мой майчин край,
там аз проходих
и проговорих.
Русе е знай
ученически рай,
там аз спортувах,
пях и танцувах.
Шумен е знай
студентски рай,
тука се влюбих,
омъжих, родих.
Габрово знай
е планински край
и Шипка всеки
помни навеки.
Стара Загора
известен на хора,
с бани лечебни,
гостоприемни.
София- столица
тя е със сто лица,
на "Ксилифор"-а,
помня концерта
и гала-вечерта.
България знай
е земен рай,
с чудна природа,
велика рода!
Навред живеят,
сърдечно пеят
весели хора
и вият хора.
Да вдигнем чаши
с другари наши,
волни туристи,
също хористи:
- Бъдете здрави,
мъже корави,
жени кокетни,
и дълголетни!
22.03.07 г.,
гр.Шумен,
редактирано на 8.05.07 г.
© Даниела Челебиева Все права защищены