14 мая 2013 г., 19:51

Дали? 

  Поэзия » Философская
491 0 0

 

                        ДАЛИ

 

Дали животът е случайност?

Дали животът е игра?

Дали се случва до безкрайност

или е къс, като искра?

 

Дали животът ни е дар?

Дали на него сме подвластни

или сме негов господар

и бъднините са ни ясни?

 

Дали го има след смъртта?

Дали се раждаме отново?

Дали е важна възрастта?

Дали живеем наготово?

 

Дали пътя си избираме?

Дали чертаем своята съдба?

Дали в себе си се взираме

или душа и тяло са в делба?

 

Дали се раждаме, за да обичаме?

Дали е най–важна за нас любовта?

Дали е нужно в нещо да се вричаме

или да живеем просто по света!

 

Дали се раждаме за мъдрост?

Дали чрез болката я трупаме?

Дали понасяме я с бодрост

или в отчаяние се лутаме?

 

Дали се раждаме по своя воля?

Дали страданията си избираме?

Да ми отговорят аз не моля!

Ще кажа само: Тук съм! Има ме!

© Иванка Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??