... и е само това:
в приглушени слова
тишината кънти, многозначна.
Преклонила глава,
се откривам едва -
огледалото губи прозрачност.
... става само за миг -
сливам шепота с вик:
тъмнината пред мен се разрежда
да съзра твоя лик.
Трябва майсторски трик
да опазя последна надежда...
Вън отдавна вали -
стенат горди ели,
непосилно засипани в бяло.
В мен дълбоко боли
И не зная дали
Носи утрото ново начало...
© Йорданка Гецова Все права защищены