16 февр. 2023 г., 12:49

Дали съм... 

  Поэзия
168 0 0

ДАЛИ СЪМ...


Дали съм сняг!
Не съм!
Аз просто съм замръзнала отвъд.
Като цветя под леден, мъчен дъжд,
протегнали цветовете си нагоре.

Приличам на снега!
Така съм бяла.
И когато ме боли...Валя!
Навън се сипя, на парцали!
Прегърнала от чакане студа.

Или... съм просто дъжд!
Изплакана!
Заровила лицето си в небето.
И тихичко без глас валя.
Валя като порой!
И те докосвам...

© Диана Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??