30 янв. 2007 г., 00:40

Давай,за да получаваш и обичай,за да бъдеш обичан...  

  Поэзия
2663 0 1
Казват:
„Давай, за да
получаваш и
обичай, за да
бъдеш обичан!”.
И ти го правиш
Дори и без да ти
го казват - просто защото
така го чувстваш.
Но след време започваш
и нещо друго да усещаш -
чувстваш се някак раздаден,
дори ограбен...
усещаш нуждата
и на тебе някой
да ти дава;
и ти от някого
да си обичан;
и ти за някогo
нещичко да означаваш.
Иска ти се
със сърцето ти, отвътре
да почувстваш,
че и другият за
теб си мисли и
дори и рядко,
но за тебе той се сеща,
но не защото от
услугата поредна има нужда,
а защото не иска
и не си за него чужда.
Иска ти се, но уви...
И пак продължаваш...
Сърцето и душата си даваш,
ала нищо за себе си
не получаваш...

© Анна Адамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??