заличи цветовете
изчегъртай ги колко са всичките
помня ли нищо не искам да помня и никога
махай ги
оцветени многото форми са грозни
бялото цвят ли е махай и него
остави само черно(то) в думи за вяра и обич
сгъсти го разбъркай го плътно
и мазно и
да се случва някаква нощ дето
покрива
просмуква
пропива
кривия силует на света и оттатък
да се разлее равно и сочно безцветие
да затъне потъне в дълбокото му
с озъбената си усмивка нелепата шареност
и всичко вмотàно и впрегнато
в хроничните смисли
шест дни ти давам
да няма
© Дора Павлова Все права защищены