29 мая 2015 г., 00:56

Делнични истини 

  Поэзия » Гражданская
416 0 0

ДЕЛНИЧНИ ИСТИНИ

 

Делнични истини,

сред много лъжи,

малки, но истински,

а ти, сърце - не тъжи.

Има ли смисъл?

Оставаш без цел,

дори ставаш зъл:

"Живот, ела на дуел!"

 

Без нокти, без зъби

водиш битка неравна.

Смело той ти се зъби,

но всъщност - отдавна.

Ти му имаш вяра,

колкото на зло куче,

но в теб събуди звяра,

върти те, но и те суче.

 

Питаш: Има ли изход

и дали си още човек?

Само устойчивият доход

е мото в днешния век.

Може зрънце смелост

да е разумен подход,

но хиляди шепи милост

дай, за да имаш възход.

 

Делнични истини,

сред много лъжи

малки, но истински,

а ти, сърце - не тъжи.

Сега има ли смисъл?

Вече не скиташ без цел.

Различен викни, не зъл:

"Живот, забрави за дуел!"

 

 

© Весела Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??