Демокрацията
(Съчинение в прости изречения)
А бяхме тъй послушни...
Затънахме до гуша.
Следят и ни подслушват.
Гласът ни е заглушен.
Със данъци ни душат.
В чашата е суша.
Гласът ни е заглушен.
А бяхме тъй послушни...
Живеем с дни намръщени.
Останахме без къщи.
А челядта се пръсна.
Броиме се на пръсти.
Отвсякъде ни бръснат.
Сърце да ти се пръсне.
Дерат пари за въздух.
Животът ни е втръснал.
Надежда не възкръсна.
Душата ни е мръсна.
И джобът ни е скъсан.
Затънахме до гуша.
Не, нямаме отдушник.
И Бог не ни изслуша,
защото сме
послушни!
2011г.
© Христо Бондоков Все права защищены