25.03.2011 г., 21:25 ч.

Демокрацията 

  Поезия » Гражданска
406 0 0

Демокрацията
(Съчинение в прости изречения)



А бяхме тъй послушни...

Затънахме до гуша.

Следят и ни подслушват.

Гласът ни е заглушен.

Със данъци ни душат.

В чашата е суша.

Гласът ни е заглушен.

 

А бяхме тъй послушни...

 

Живеем с дни намръщени.

Останахме без къщи.

А челядта се пръсна.

Броиме се на пръсти.

Отвсякъде ни бръснат.

Сърце да ти се пръсне.

 

Дерат пари за въздух.

Животът ни е втръснал.

Надежда не възкръсна.

Душата ни е мръсна.

И джобът ни е скъсан.

 

Затънахме до гуша.

Не, нямаме отдушник.

 

И Бог не ни изслуша,

          защото сме

                  послушни!

2011г.

© Христо Бондоков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??