2 дек. 2015 г., 12:45

Ден 

  Поэзия » Другая
369 0 2

Денят навън е тъй прекрасен!

Очаква рими на поет.

Светът е подреден и ясен

като през очила на късоглед.

 

Полегнало полето кротко...

(Кой може да го разбере?)

А облаците в бели лодки

си плуват в тяхното небе...

 

Макар и голи дървесата

красиво, тайнствено мълчат

и радват се на чудесата,

с които среща ги светът.

 

Дори и хората различно

посрещат този топъл ден.

И нещо трайно романтично

затрепква в теб, затрепква в мен.

 

То прави ни добри, щастливи,

изпълнени със нежен смут

и благодарни, че заспиваме

във есенния топъл скут.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??