Денят
Денят заражда се след изгрева,
той познава се по заранта.
Човек се събужда и за него започва деня,
най-добре да го посрещнем
с усмивка една.
Една усмивка, една прегръдка за любимия човек.
Денят започва тъжен, весел, топъл или студен,
така минават дните ни ден след ден.
Когато денят ти е изпълнен с мисли и чуства за Любовта,
тогава той е прекрасен, с мисли за нея Сега.
Изпращаш я сутрин, очакваш я вечер,
цял ден е в мислите ти, а с чаша вино я посрещаш привечер.
Децата посрещат деня с усмивка,
готови за игра, сега е лято, сега е почивка.
Ражда се с изгрева, залязва с залеза,
и това е кръговрата на Живота.
И ден след ден годините си отминават,
остаряваме, помъдряваме, само спомените остават.
Остават и дирите наши, нашите деца,
те ще продължат Пътят ни в Живота.
© Валентин Миленов Все права защищены