11.06.2016 г., 19:56 ч.

Денят 

  Поезия » Философска
429 0 0

                                                     Денят 

 

Денят заражда се след изгрева, 

той познава се по заранта. 

Човек се събужда и за него започва деня, 

най-добре да го посрещнем

с усмивка една. 

Една усмивка, една прегръдка за любимия човек. 

Денят започва тъжен, весел, топъл или студен, 

така минават дните ни ден след ден. 

Когато денят ти е изпълнен с мисли и чуства за Любовта, 

тогава той е прекрасен, с мисли за нея Сега. 

Изпращаш я сутрин, очакваш я вечер, 

цял ден е в мислите ти, а с чаша вино я посрещаш привечер. 

 

Децата посрещат деня с усмивка, 

готови за игра, сега е лято, сега е почивка. 

 

Ражда се с изгрева, залязва с залеза,

и това е кръговрата на Живота. 

И ден след ден годините си отминават, 

остаряваме, помъдряваме, само спомените остават. 

Остават и дирите наши, нашите деца, 

те ще продължат Пътят ни в Живота. 

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??