На тази светла дата
нека за тях да се сетим,
че те дариха ни свободата,
че те помогнаха ни да се спасим.
И който истински люби своята родина,
нека за тези герои да ни подсеща,
че не един от тях загина,
носейки към нея любов гореща.
© Георги Все права защищены