15 мая 2013 г., 08:56

Десет минути престиж 

  Поэзия
650 0 6

Как да вярваш на някой различен,

като знаеш какъв си циник

и в очите да казваш ''обичам'',

щом след ласката следва ритник.

И познаваш се лош и потаен,

и без вяра във никой, лъжец...

Да се вричаш в любов до безкрая?! 

А след десет минути... конец.

След безкрайни придумки и... среща

на минута десета е ад,

гледаш празния поглед отсреща

и си мислиш за утре обяд...

Уморен от такива, си казваш:

"Само секс за веднъж е добре",

на минута десета се празниш

и се сещаш: "И ти си менте"...

После тръгваш да търсиш утеха,

на кафе със колега седиш

и се чудиш кога ти отнеха

десетте минути престиж...

Пак си сам и гледаш с насмешка,

даваш десет минути реванш,

ала как да повярваш на грешка,

а след нея да даваш картбланш...

Тези десет минути не свършват...

как да вярваш на този до теб,

щом се знаеш какви си ги вършил

и оглеждаш се в кубчета лед.

Даваш десет последни минути,

със душата си скачаш във тях,

думи казани вече... и чути...

Как да видиш слънцето в прах...

И не смееш да вярваш - не става!

Страх не е, а просто перде.

Щом и ти си минути продавал,

как да купиш от други "менте".

© Ирина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??