11 авг. 2021 г., 07:32

Детелина 

  Поэзия » Оды и поэмы
701 0 3

 

Търсех детелина...

Детелина четирилистна...

Казват, носела късмет...

Всичко, що си пожелаеш,

ставало реалност...

Щастието, идвало при теб...

И повярвах...

Детелина трябва да намеря!

Тя ще промени живота!

Щастие ще донесе!

И се втурнах да я търся...

Бродих, рових във тревите...

Молех се да я намеря...

Слънце да ми донесе...

Ала тя ...не се намира често

Рядкост е,

и не е лесно,

четирилистна детелина

да намериш...

Да ти сбъдне всичките мечти...

Търсих, търсих...

И не я намерих...

И накрая се отказах...

В ароматните треви полегнах...

всякаква надежда ме напусна...

Вперих поглед към небето...

Мислех си,

че може би... не е за мене...

че не ми е писано...

щастието, с детелина да повикам...

И тогава я видях...

Изрисувана от облаците бели

Изтъкана от любов...

Нежно да ме гледа от небето...

Да ме чака...да я грабна

със ума и със сърцето...

Щастието си,

сама да го позная

Да го пожелая,

Да го вярвам...

Да го сътворя

с' сърце и ум...

Да го задържа

и да го живея цял живот...

 

Valentina N.V. (Mitova)

10/08/2021

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Адаш, голям си зевзек! Страхотна снимка-влюбих се и вече намерих щастието!/ Инче така е трябва ни просто момент да се осъзнаем!/Роси само щастие! Благодаря на всички Ви за коментарите!
  • Страст и желание! Н
  • постоянно намирам, преди ги раздавах, сега само ги виждам и се усмихвам... тази изрисувана в облаците е най-ценната, през твоите очи
Предложения
: ??:??