22 янв. 2010 г., 18:34

Детето в теб 

  Поэзия » Философская
1895 0 17

Понякога, отвътре някой плаче.
Детето в теб, забравено в деня
във който е пораснало сираче,
събужда се, помахва със ръка.

Прошепва: "Хайде, погледни ме!
Попитай ме добре ли съм сега.
Ти чуваш ли, как  с гальовно име
те моля. Виж в очите ми сълза!

Захвърлено, обидено, самотно,
живея  като цвете във гора
под сянката на борове, сиротно
утихвам - себе си да събера.

Та в мигове решителни, съдбовни,
щастливо да усетя радостта.
И слънцето в душата да просветне..."
Детето в теб приема вечността.

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??