От днес за утре
вчера не е ден
а нещо като
сянката на слънцето
на циганката
й пораснаха децата
и с всеки следващ ден
сладоледите се топят
все по-бързо
и парите се крадат
все по-лесно
децата са сръчни
намират му цаката
а златните зъби
от време на време
поевтиняват
и тя следи курса
на долара по радиото
пустите му американци
ще затрият алъш вериша
не е много актуална
на мъжа й татуировката
но когато веднъж го попита
защо е два пъти задраскано
с-то на ръката му
той я напсува
и после й обясни
че и да открадне някой
едната чертичка
пак ще си бъде задраскано
странни хора са
тез американци
хем не го щат долара
хем не го дават на другите.
© Мария Василева Все права защищены
Поздравчета!