21 июн. 2015 г., 20:08

Диагноза 

  Поэзия » Другая
468 0 1

Пак разхвърлям себе си, цяла

оголвам душата на късче хартия.

Бяло е, и аз – бяла,

а отвътре – черна пихтия.

 

Намачкано е до каша сърцето,

на прах е и всяка мечта

за любов... и за всичко, което

вълнува една млада жена.

 

Добре – любов няма, било е само хипноза.

Мъжете търсят просто игра.

Вече имам друга диагноза –

хронична липса на приятелска ръка.

 

Празни усмивки, фалшиви лица,

обещания, а гърбом - псувни.

Далече сега съм от тази тълпа,

заключена съм в четири стени.

 

Фалшивите думи вече говоря и аз –

езика на фалша научих добре.

Маска научих да слагам от раз,

не съм всъщност такава, но как и да е.

 

Цял живот раздавах добрини,

за приятели влизах и в огън

В замяна получих обиди, злини

и да вярвам вече не мога.

 

Добре – любов няма,

приятелството също е мит.

Поне знам, че за мъка голяма

твърде голям е и моя лимит.

© Мадмоазел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • още доста работа има, предполагам е добра идея, авторката да си намери пред кого да си излива безкрайно душата, за да не го прави стихино върху белия лист.... клавиатурата.
Предложения
: ??:??