22 мая 2010 г., 20:15

Диалози 2 

  Поэзия
506 0 7

Диалози 2

 

 

-   Как общуваш с глупаците?

-   Уча се от глупостта им.

 

 

-   Честен човек ли си?

-   Ако кажа “ДА” – няма да е честно.

-   Лъжеш ли?

-   Ако кажа “НЕ” – ще излъжа.

 

 

-   Кое е най-сташното нещо на света?

-   Свободата.

-   Защо?

-   Опитай да бъдеш свободен и ще разбереш.

 

 

 

 

-   Какво е талантът?

-   Една огромна болка.

-   Ами гения?

-   Това вече е сигурна смърт.

 

 

-   Ако имаш две ризи –

ще дадеш ли едната на ближния?

-   И двете, защото са скъсани. И като ги събере,

ще си ушие една, която ще го стопли.

И когато се стопли – ще ми я върне, 

защото тогава аз ще съм премръзнал.

 

 

-         Пожелавал ли си жената на ближния?

-         Да.

-         Това не е ли грях?

-         Не. Тя не е негова жена, тя е негова съпруга.

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??