Диалози 2
- Как общуваш с глупаците?
- Уча се от глупостта им.
- Честен човек ли си?
- Ако кажа “ДА” – няма да е честно.
- Лъжеш ли?
- Ако кажа “НЕ” – ще излъжа.
- Кое е най-сташното нещо на света?
- Свободата.
- Защо?
- Опитай да бъдеш свободен и ще разбереш.
- Какво е талантът?
- Една огромна болка.
- Ами гения?
- Това вече е сигурна смърт.
- Ако имаш две ризи –
ще дадеш ли едната на ближния?
- И двете, защото са скъсани. И като ги събере,
ще си ушие една, която ще го стопли.
И когато се стопли – ще ми я върне,
защото тогава аз ще съм премръзнал.
- Пожелавал ли си жената на ближния?
- Да.
- Това не е ли грях?
- Не. Тя не е негова жена, тя е негова съпруга.
© Ангел Веселинов Всички права запазени
Поздравления!