12 февр. 2007 г., 12:08

Джаз 

  Поэзия
530 0 4
бременна съм...
с дъждовни птици,
капки с дъги в ирисите,
ириси с капки по очните дъна,
с дъх на водорасли,
на рибари с мрежи,
преплетени, улавящи ръце,
изпразнени бутилки,
хвърлени надежди,
с ослепели от взиране
улични музиканти,
прах и графити, припикавани
от кучета с клепнали уши,
опадаща козина
и жълти погледи,
майки, колички, кръгове в нивята,
надлези, подлези, просяци
без
пътища, магистрали
и нови посоки с дъх на бензин
вместо брези,
дворчета с котки,
всяка с погледа на Нефертити,
древни папируси, разпадащо докосване,
мишки, неон, целофан и реклами,
примигващи в ритъм на "само за ...",
неизпълнени обещания, сладострастия,
копнежи, острови, портокали, канела и пот,
лепкави длани, рояци пчели и хлапета,
бели пясъци, часовници, течения,
калинки по пръстите, веждите, миглите,
дъхава пръст сред тревите, жадни за вятър,
неизкачвани върхове, ледени мълчания,
ябълкови долини, изпълнени с влюбени,
доказателства за невъзможна вероятност,
с намерени забрави, забравени намерения,
с компаси, сочещи желанията на сърцето,
само не и Истинския север,
с листопади, водопади, водовъртежи, падежи,
падания, падения и книжни въртележки,
с калугери и войни, познаващи
и вървящи само в една посока,
с уравнения, уравниловки,
равновесия и равноденствия
бременна съм...

© Ния Кирилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??