31 янв. 2021 г., 20:49  

Джипът на Бойко 

  Поэзия » Юмористическая
768 0 0

"Нося се с джипа аз,

обикалям градове, села.

Влез в ГЕРБ за власт,

в джипа на топло ела*!

 

Инспектирам цялата държава,

под строй аплодисменти очаквам,

е, някой ме осмива, подиграва,

но демокрация е, не се оплаквам.

 

С туй чекмедже се изложих,

но да командвам е силна страст,

прости ми, че не мога, о, Боже,

да се откажа от тая пуста власт!"

 

*Тук има двусмисленост - джипът е едновременно моторно превозно средство и метафора на ГЕРБ.Тоест за да ти е топло и приятно, тоест за да имаш висок пост и облаги, трябва да си в джипа, тоест в ГЕРБ.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??