8 сент. 2013 г., 18:30

Днес 

  Поэзия » Другая
763 0 2

Днес

 

На слънцето лъчите щом покълнаха,

по човешки се събудих. По неволя.

В гърлото си буцата преглътнах я,

спокойна нощ не дирех и не молих.

 

Извадих си сърцето на разсъмване

и този ден излязох със усмивка,

но ето, не лъчи, а същи мълнии

очите слънчеви във мене се забиха.

И не допуснах аз, че завидели биха...

 

А как се мъчех да изглеждам хубава!

А как се мъчех да изглеждам жива!

Из пътищата най-окаляни изгубена,

преструвах се, че зная накъде отивам.

 

Фалшива бях, та болката да не приижда.

С едно сърце, помъкнала го в джоба си.

Къде сте,  ми кажете, черни облаци?!

... Слънцето да ме не вижда и завижда...

А към нощта как бавно се придвижвам....

© Милена Джинкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "...
    В гърлото си буцата преглътнах я,
    спокойна нощ не дирех и не молих.
    ..." Грабна ме, браво! Поздрав!
  • Чудесен стих!
Предложения
: ??:??