Дядо Коледа...! Дим да те няма от моя живот!
Не търся капризите някой да ми задоволява -
нощ и ден бди над мене, сам Бог.
Дядо Коледа... Ти къде живееш? В Лапландия?
Защо, само веднъж годишно [уж] идваш?
Ще простиш ли греховете на мене, окаяния?!
Не можеш?! Естествено, че не можеш.
Сам ти си старец порочен и грешен.
Хайде... марш. И звънци да си сложиш,
че когато пристигаш, да те срещна с тояга.
© Д.и.м.о. Кривия Кривак Все права защищены