15 дек. 2010 г., 14:27

До кого се събуди? 

  Поэзия » Другая
431 0 1

... или Въпроси към заклеймената

~

 

До кого се събуди днеска, малката?

Под чие легло ти бяха обувките?

До чий блок закара те свалката?

"Аз не съм такава"... Кой ти чу преструвките?

 

И какво криеш във погледа тъмен?

Кого приветстват ръцете ти скрито?

Обичаш ли? Познаваш ли блясъка лунен?

И било ли е сърцето ти разбито?

 

И колко пъти? А сега дали е цяло?

И дали все още го има?

На колко мъжки сълзи си се смяла

и дали си взела ума на мнозина?

 

А довечера до кого ще заспиш?

И дали ще запомниш къщата?

След всяко сърце, което раниш,

оставаш ли някога същата?

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Тя, всъщност, едва ли заспива...
    Притихнала, просто чака... да съмне.
Предложения
: ??:??