25 нояб. 2006 г., 22:51

До моето първо либе 

  Поэзия
882 0 3

 /не е народна песен/

 

Седем болки, първо либе,

седем рани във сърцето.

Седем билки, мое либе,

седем билки не намерих.

 

Камък хвърлих, първо либе,

тежки думи във лицето,

грешка сторих, мое либе,

пак сърцето не уцелих.

 

Знам как болят, първо либе,

думи хвърлени в лицето,

но как болят, мое либе,

седем рани във сърцето!

 

Седем дена, първо либе,

твоите думи чаках,

седем нощи, мило либе,

седем нощи плаках.

 

Прошка искам, първо либе,

прошка искам от момчето,

мъжка прошка, мое либе,

е балсамът за сърцето.

 

Твоите думи, първо либе,

до сърце ще скътам,

до сърце ще скътам, либе,

в нощи да ме топлят.

                                     Юни 2006г.

 

© Даша Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??