Със утрото роди се светлината
а тя със себе си донесе доброта,
усмивка слънчева покри земята
и смело птица към небето полетя!
Разцъфна цвете, нежна, малка радост,
денят щастлив със вятъра запя!
А някой си припомни свойта младост,
една сълза в очите заблестя!
Притихнал залез, слял се с тишината
приседна тихичко на пътната врата!
Дори сред мрак живее добротата,
проблясва нежно като капчици роса!
© Руми Все права защищены