12 окт. 2010 г., 15:58

Докато чакам 

  Поэзия
540 0 5

"Няма непрочетени писма" - ми пише в пощата.
Преди малко само препрочетох снощните
и сега отварям час по час компютъра
и следя във дясно долу как текат минутите.

"Няма непрочетени писма" -  трепти екранът.
Сменям сайтовете уж за да те хвана.
Ще оставя хей така окото на компютъра
да засича във пространството и с рутера.

И когато се раздвижи само мракът,
и когато пръстите по копчето защракат,
и когато се опъне мрежата,
и когато жиците в пространството се срещнат,

те съветвам крайно предпазливо
да натискаш копчетата сиви,
та от мойто силно напрежение
да не изгърми компютърът без време.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??