1 дек. 2021 г., 22:31  

Докога, народе? 

  Поэзия » Философская, Другая
672 0 4

Народе мой, защо се оставяш на заблуда да те обричат?

Дънов, Ванга, Лулчев, "дядо" Влайчо, те са ти "светци" и на тям подобни се надяваш,

и не видиш, че към дверите адови теб те водят.

Толкова ли силно желаеш с лукавия да пируваш?

 

О, народе маловерни, здравото учение Христово си ти изоставил,

врачове, врачки са твоите "свещеници" и на тях ти уповаваш.

И чудиш се народе, защо зло след зло тебе те сполита. А отговорът ясен е: Бога си оставил!

И докога, неразумни народе, на гадатели ти надеждата си ще възлагаш?

 

Докога, народе, на предсказатели и баячки живота си ще предлагаш?

Окултисти, магесници, гадатели и гадателки души затриват.

Толкова ли малко душата си цениш, народе, че бързаш на бесовете да я продаваш?

От духовете зли ти нищо не искай, че те душата ти в огъня адски завличат!

 

"А отвън са псетата, магьосниците, блудниците, убийците, идолослужителите и всеки, който обича и върши лъжа."

 

Откровение на свети Йоан Богослов 22:15 

 

 

 

© Йосиф Асенов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Заблудите често са по- приятни за много хора от вярата в Господ Иисус Христос. А и често смесват нещата в пачуърк от идеи, в които всичко така е размесено и смесено, че е трудно да се разбере в какво точно вярват.
  • Нито Дънов, нито дядо Влайчо са врачки и баячки. Те наистина са светци!
  • Дънов не е баячка, драги, мисля, че дори не си го чел.
  • "О, народе маловерни, здравото учение
    Христово си ти изоставил,"
Предложения
: ??:??