11 сент. 2018 г., 22:19

Домът е там, където е сърцето 

  Поэзия » Философская
973 1 3

Кой знае колко време е изтекло
откакто сътворили са света,
кой знае с колко  клетви са се врекли
проронващи любов уста.
И всяко вричане е тайнство,
невидимо, нетленно, неизменно,
дори необяснимото е ясно,
дори и греховете им – простени.
Те лист по лист отгръщат вековете
и търсят своята душа половина,
Докосват се през световете,
намират се и сядат да починат.
През тези хиляди години
менят се замъци и къщи,
менят се роли и причини,
но всеки у дома се връща.
През тези хиляди години
дори и всичко да им е отнето,
те дом създават даже сред руини –
Домът е там, където е сърцето.

© Даниела Добрева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много ви благодаря, Светулка и Иван! Предстои премиерата на втората ми стихосбирка.
  • Абсолютната истина. Прекрасно!
  • Много ми хареса. Само с няколко реда си пресъздала хилядолетното пътуване на човешката душа, в различни роли на сцената на планетата Земя!
    Поздравления! Желая ти творчески успехи!
Предложения
: ??:??