10 апр. 2019 г., 11:29

Дръж се земьо българите танцуват 

  Поэзия » Гражданская
485 0 0

Дръж се земьо, българите танцуват!
Га тъпан забие, и гайда засвири.
С танци народни, душите общуват.
И арно хоро, на мегдана се свири.

Мъжката сюита, с тропот отекна,
па момите викнат, полета огласят.
Момци с нежност приклекват,
и с усмивка рози поднасят.

Женски глас кат славей запее.
Китка тракийска с радост играй,
га румено лице, мома засмее.
Гадулка засвири, северняшки абдай.

Дръж се земьо, българите танцуват!
Га тъпан забие, и гайда засвири.
Самаряните гледат, и само омуват,
как български танц, на мегнада се шири.
 

© Никалас Борисов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??