Apr 10, 2019, 11:29 AM

Дръж се земьо българите танцуват 

  Poetry » Civilian
486 0 0

Дръж се земьо, българите танцуват!
Га тъпан забие, и гайда засвири.
С танци народни, душите общуват.
И арно хоро, на мегдана се свири.

Мъжката сюита, с тропот отекна,
па момите викнат, полета огласят.
Момци с нежност приклекват,
и с усмивка рози поднасят.

Женски глас кат славей запее.
Китка тракийска с радост играй,
га румено лице, мома засмее.
Гадулка засвири, северняшки абдай.

Дръж се земьо, българите танцуват!
Га тъпан забие, и гайда засвири.
Самаряните гледат, и само омуват,
как български танц, на мегнада се шири.
 

© Никалас Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??