18 апр. 2008 г., 20:43

Душата е китара 

  Поэзия
1086 0 2
От скрина:)


Душата е китара с думи,
докосваш струните и тя запява.
Няма ноти тук, а въображение,
на това, което казваш, има значение.
Ласкаеш ли най-нежна струна,
докосваш и докарван си със същото.
Удариш ли с обида струната,
тя дрезгаво и тътнещо в заплаха,
надвесва се за удар и така,
научаваме правилата на китарата,
която е човешката душа.
Странно е, когато всички
китари си приличат до сълза.
Моделиерът дава често своя принос
на масата в еднотипната тълпа.
Изчезват бавно много звуци,
неоценени от фалшивите творци.
Лесно е да свириш на китара,
лесно е да предизвикваш туй, което искаш,
но е трудно, когато срещнеш други идеали,
индивидуални в своите позиции за звуците,
но не разбрани от тълпата еднолика,
която приема туй, що лика е прилика.
Китара е човешката душа,
засвири на нея, но не бързай с песента!!!


© Краси Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • !!! Съгласна съм с kincheto! Хареса ми!
  • Браво! Различен, истински, мислещ! Харесва ми.
Предложения
: ??:??